Led verlichting

LED-verlichting

Haal meer uit LED met drivers van PRE.
De mogelijkheden met LED verlichting zijn bijna onbegrensd. Zeg maar gerust dynamisch. Licht dat zich aanpast aan aanwezigheid, aan de hoeveelheid daglicht of bijvoorbeeld licht dat in kleur kan variëren. Om het maximale uit LED verlichting te halen zijn een goede voeding en aansturing (driver) nodig.   

Alleen met de juiste voeding en driver zal een LED-lamp optimaal rendement leveren:

  • energiezuinig
  • een lange levensduur
  • functionaliteiten die met traditionele verlichting niet mogelijk zijn


PRE heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling en productie van voeding/driver combinaties. We stellen bedrijven die LED verlichting leveren in staat een kwalitatief hoogwaardig totaalproduct te leveren waarbij alle voordelen van LED maximaal tot z’n recht komen.

 

Wat biedt PRE?

De markt voor LED’s bestaat uit twee belangrijke segmenten. De professionele markt waar in grotere projecten een totaaloplossing voor een bedrijfspand, object of openbare voorziening wordt aangeboden. Daarnaast is er de consumentenmarkt waar 'retrofits' sterk gevraagd zijn.
 
PRE heeft onder andere oplossingen voor drivers voor retrofit LED-gloeilampen ontwikkeld voor de populaire types E27 , E14 en de TL. Hoewel het niet verplicht is bij de lage vermogens van een kleine LED-lamp, kunnen wij ook een hoge power factor in het ontwerp toepassen. Daarnaast is het mogelijk om een dimfunctie in de driver te bouwen.
LEDdriver E27 retrofit dimmable
Naast oplossingen op basis van een enkele LED, is PRE ook actief op het gebied van het apart aansturen van meerdere LED's. Deze technologie vormt de basis voor het toepassen van RGB, RGBA of RGBW kleurmenging in retrofit LED-lampen. De techniek kan de hoeveelheid fosfor in een LED-lamp verder reduceren, met positieve effecten voor rendement, levensduur en milieueffecten.
PRE heeft een OP-Zuid subsidie toegekend gekregen om deze, inmiddels gepatenteerde, techniek verder te ontwikkelen.
PRE is ook betrokken geweest bij het ontwikkelen van grote LED-installaties waarbij converters van 500Watt of zelfs een paar kW ingezet worden. Bij dit soort op maat oplossingen wordt het maximale aan functionaliteiten benut. Hierdoor bieden we de gebruiker mooie features op het gebied van dynamische verlichting.
High efficiency multi-channel RGBA LEDdriver

« Terug