Zonnecellen

IndustriŽle toepassingen

Speciale projecten, bijzondere oplossingen.
De kracht van PRE zit in ons vermogen om te innoveren. We zijn Power Developers en gaan geen uitdaging op het gebied van vermogenselektronica uit de weg. Het is dan ook niet zo vreemd dat juist bedrijven die bijzondere producten ontwikkelen bij PRE terecht komen.

Deze speciale producten vragen dan vaak ook om oplossingen die verre van standaard zijn.

PRE ontwikkelt deze oplossingen graag. Pragmatisch en in een vlot tempo. Eenvoud, betrouwbaarheid en acceptabele kosten zijn hierbij de uitgangspunten. De eerste prioriteit is om een installatie ‘werkend’ te krijgen, waarna we verder kijken naar features als communicatie, energiebesparing en ruimtebesparing. Onze innovatiekracht bracht ons bijvoorbeeld al op open zee, in de woestijn en in een zwembad. Speciale projecten met bijzondere oplossingen.

 

Wat biedt PRE?
Regelmatig krijgt PRE vragen van fabrikanten die met traditionele transformatoren werken. De meest voorkomende vraag is die van energiebesparing. Van nature hebben klassieke transformatoren een lagere efficiency dan hoogfrequente voedingen. Daarnaast kunnen we een HF-voeding eenvoudig in het ontwerpstadium voorzien van intelligentie en/of communicatie. Een aantal voorbeelden:

Het aansturen van een hogedruk gasontladingslamp (UV)
Ultraviolet licht is een methode om water te desinfecteren zonder toevoegingen als bijvoorbeeld chloor. Installaties met dit soort lampen werken vaak 24 uur per dag, 7 dagen in de week. De behoefte aan UV-licht is echter niet constant, maar sterk afhankelijk van de hoeveelheid water en de troebelheid. PRE heeft daarom voedingen ontwikkeld in een range tot enkele kW's die speciaal geschikt zijn om dit soort lampen aan te sturen. Er zijn functies opgenomen om de lampen te dimmen als er minder vermogen nodig is, en om de lampen makkelijk te kunnen starten. De voeding zorgt ervoor dat het stroomverbruik daalt en dat de lampen een langere levensduur krijgen. Als gevolg hiervan daalt de totale cost-of-ownership van de installatie. Inmiddels is er veel praktijkervaring in deze productserie verwerkt, evenals kennis van UL-certificering.
UVC-lamp-balast

Anti-corrosie systeem voor off-shore
In de off-shore bevindt staal zich in hoog-corrosieve omstandigheden. Daarom worden naast speciale coatings ook vaak anode-kathode systemen toegepast met laagwaardige metaalsoorten zoals lood en zink. De meest geavanceerde systemen werken echter door middel van een constante stroom door de polen waardoor de effectiviteit verhoogd wordt. PRE ontwikkelde een systeem om zeer hoge stromen te creëren in zware (weers)omstandigheden.
Industriële constant current source

Chloride genereren uit keukenzout
Het vervoer van chlorides is een gevaarlijke aangelegenheid waarbij terecht zeer strikte regels gelden. Voor sommige toepassingen, zoals zwembaden is dit lastig te realiseren. Een van onze klanten heeft dit opgelost door het principe van cellen die keukenzout omzetten in geconcentreerd chloor waarmee een zwembad gedesinfecteerd kan worden. De cellen hebben wel een constante stroom nodig om dit proces op gang te brengen. De overstap naar een hoogfrequente voeding leverde een behoorlijke kostenverlaging op ten opzichte van een transformator. Daarnaast werden voordelen behaald in energieverbruik, gewicht en ruimte. PRE heeft ook een voeding beschikbaar die bruikbaar is voor veel vergelijkbare situaties onder de naam Universal 3 Phase Power Supply.
Download hier het datasheet van de 5kW 3 fase power module of hier het datasheet van de 3kW 1 fase oplossing.

Universal_3_phase_Power_Supply

« Terug