Elektrisch rijden

Samenvatting: Hoe V2G technologie en PV energie hand in hand gaan…

Tijd: 6 juni 2018, 11.30 u – 12.00 u, Plaats: zaal Lissabon NCC Mitte (PCIM Nürnberg), Sprekers: M. Kardolus (PRE Power Developers) Prof. P. Bauer (Technische Universiteit Delft). Taal lezing: Engels. Registeer hier

Samenvatting:
Onlangs is het onderzoek van TU Delft, PRE Power Developers en Last Mile Solutions afgerond en daarmee is de eerste ‘solar powered’ bidirectional Vehicle to Grid (V2G) snellader een feit. Het onderzoek is gebaseerd op het idee dat elektrisch vervoer pas echt groen is op het moment dat de gebruikte energie ook duurzaam is opgewekt. De slim ontwikkelde power module maakt het mogelijk om energie uit zonnepanelen direct in een auto te laden. Dit scheelt daarnaast ook omzettingsverliezen (in totaal 19%).

De V2G Vehicle to Grid Module is een bidirectionele AC-DC omvormer. Hierdoor kan de energie uit de batterij ook gebruikt worden om terug te leveren aan het net (Vehicle to Grid). De lader kan vier verschillende power flows aan:

1) van zonnepanelen naar elektrisch voertuig;
2) van elektrisch voertuig naar het net;
3) van het net naar elektrische voertuig;
4) en van de zonnepanelen naar het net.

Het V2G 10kW laadstation is een slimme integratie tussen een MPPT solar module en een EV laadstation. De modules zijn modulair te gebruiken waardoor het mogelijk is om de modules parallel te plaatsen en tot een vermogen van 150KW te komen. Door de geïntegreerde oplossing zijn er minder componenten nodig, is de power density drie keer hoger wat resulteert in veel lagere kosten. Door gebruik te maken van siliciumcarbide en quasi-resonant technologie wordt er een efficiency van meer dan 96% behaald voor zowel vol als gedeeltelijk laden.

De filosofie, het ontwerp en de toepassingen komen tijdens deze lezing aan bod.
Direct na de lezing vindt er een lunch bij de PRE stand plaats.

Registreer hier

« Terug