Zonnecellen

CHAdeMO lidmaatschap geeft PRE toegang tot DC Charging kennis en wereldwijd netwerk

In veel Europese laadpalen/stations zorgen de power modules van PRE dat het elektrische voertuig snel en efficiënt geladen kan worden. De markt en de oplossingen veranderen snel. Innovatie is daarom van groot belang om succesvol in deze markt te opereren. PRE Power Developers zoekt met innovatieve oplossingen naar het maximale resultaat en werkt hiervoor graag samen. Met het volwaardige lidmaatschap van CHAdeMO krijgt PRE toegang tot alle beschikbare kennis. Daarnaast is CHAdeMO een sterke community waar PRE verwacht nieuwe relaties te ontmoeten.

CHAdeMO
CHAdeMO is een samenwerkingsplatform voor e-mobiliteit rond het laadprotocol CHAdeMO DC. De leden werken als een ecosysteem van bedrijven die CHAdeMO-gerelateerde producten en diensten aanbieden. Het doel is om met elkaar elektrische mobiliteit op wereldwijde schaal te bevorderen en mogelijk te maken. Volwaardige leden hebben toegang tot het protocol en kunnen deelnemen aan technische workshops.

CHAdeMO is een DC-laadprotocol voor EV-laden met een vermogen van 6 kW tot 200 kW. Daarnaast is 350-400 kW in voorbereiding. Het protocol volgt 4 principes:

1. VEILIGHEID
CHAdeMO stelt strenge richtlijnen op voor het ontwerpen van laders om de elektrische veiligheid onder alle bedrijfsomstandigheden te garanderen.

2. TOEKOMSTBESTENDIG
CHAdeMO is Smart Grid-ready door zijn bidirectionele laadcapaciteit. Het is ook compatibel met alle lokale of optionele functies die verder gaan dan het opladen.

3. GEMAK VAN TOEPASSING
Het protocol werkt met CAN-communicatie, onboard communicatienetwerk voor alle EV's, waardoor de integratie met de rest van de auto eenvoudig en betrouwbaar is.

4. UNIFORMITEIT
De CHAdeMO-connector is overal ter wereld identiek en is een stand-alone-stekker die kan worden aangesloten met of zonder een AC-connector. Het bespaart kosten voor EV-makers en maakt cross-continentale EV-reizen mogelijk.

PRE Producten op website CHAdeMO
Bidirectionele laadcapaciteit is een van de speerpunten van CHAdeMO. De afgelopen jaren heeft PRE twee bidirectionele laders ontwikkeld. Vanuit de CHAdeMO community is er dan ook al veel interesse getoond voor 6kW en de 10kW power modules. Deze modules zijn ook al op de site van CHAdeMO te vinden. Ook de informatie over de wereldwijde unieke solar input module is op deze site te vinden.


Neem voor meer informatie contact op met PRE Power Developers.

Power Research Electronics BV
Minervum 7073
4817 ZK Breda, The Netherlands

T  +31 (0) 76 58 11 077
F  +31 (0) 76 58 11 237
E  info@pr-electronics.nl

« Terug