Zonnecellen

PRE power developers investeert in de toekomst van EV Charging

Nieuwe high-end test equipment geïnstalleerd

Elektrische auto’s zijn sterk in opkomst. Overal in Europa stijgt het marktaandeel van elektrische auto’s en dit zal komende jaren verder groeien. Deze groei wordt gestimuleerd door de overheden. Zo heeft Nederland als doelstelling om in 2030 alle auto’s elektrisch te laten rijden. Deze elektrische auto’s moeten ook geladen worden. Met innovatieve power modules wil PRE power developers het laden zo efficiënt en veilig mogelijk laten verlopen. Met de nieuwe High end test equipment is PRE nog beter in staat om betrouwbare, veilige en kwalitatief goede power modules te ontwikkelen

V2G en Direct Solar Charging
EV Chargers gaan een belangrijke rol gaan spelen in smart (micro) grids. Hier zijn bidirectionele(V2G) laders voor noodzakelijk. Dit houdt in dat de stroom zowel de auto in als uit kan. Wanneer de elektrische auto verbonden is met het oplaadpunt kan ook de batterij gebruikt worden voor andere doeleinde bijvoorbeeld als energiebuffer. Daarnaast kan een slimme laadmodule ook gebuikt worden om een auto direct vanuit PV panelen te laden. Dit voorkomt conversieverliezen en maakt het laden dus echt groen. Met de nieuwe AC-source (ET Systems) is het mogelijk al deze situaties na te bootsen en de modules te testen op netkoppeling en netkwaliteit. Op deze manier is PRE ook voorbereid op het testen volgens de nieuwe VDE en G83/59 normen.

Betrouwbaarheid en levensduur
Betrouwbaarheid en een lange levensduur zijn voor PRE heel belangrijk. PRE wil in zo’n vroeg mogelijk stadium weten hoe betrouwbaar een nieuwe power module en in welke omstandigheden het product goed functioneert. Met de nieuwe Vötsch temperatuurschok kast, heeft PRE de mogelijkheid om in huis de testen uit te voeren en een uitspraak te doen over de betrouwbaarheid en levensduur. Met de stresstesten worden mogelijke zwakke plekken in het ontwerp blootgelegd.Door het design hier vervolgens op aan te passen wordt de betrouwbaarheid verhoogd.

Toekomst
PRE heeft zich de laatste jaren gefocust op elektrisch vervoer en duurzame energie. PRE wil zich in deze markten blijven onderscheiden met baanbrekende en zeer betrouwbare innovaties. PRE investeert veel om deze kwaliteit te waarborgen investeringen in de juiste equipment is hierbij cruciaal.

« Terug