Windmolens

EV Charging - Engineering Services

Bij het ontwikkelen van een (V2G, Ultrafast of DC-DC) EV charger zijn er voor de start vaak al uitdagingen. De EV charger moet in een zo’n kort mogelijke tijd ontwikkeld worden en klaar zijn voor productie. Naast een korte time-to-market dient de charger betrouwbaar, veilig en gecertificeerd te zijn. Door de engineering services van PRE Power Developers kunt u een deel of een compleet design uitbesteden.

Hieronder beschrijven we enkele belangrijke uitdagingen en oplossingen. 

Reference designs
Door gebruik te maken van de reference designs van PRE Power Developers kan de time-to-market aanzienlijk verkort worden. De blueprint met schema’s en bom-lists zorgen voor een perfect startpunt van een nieuwe charger. Er zijn reference designs beschikbaar voor DC Wallbox for home/office fast charging (25kW), All-in-one chargers (up to 150kW, multiple outputs), Charger parks (up to 5MW) en Invisible (under the ground) chargers.

Koeling en geluidslevels van chargers
Een belangrijke uitdaging bij het design van een charger is warmte. Om uitval te voorkomen is een goede koeling noodzakelijk. Op welke manier kan het beste gekoeld worden zonder het design van de charger aan te passen? Ook het geluidsniveau moet hierbij binnen de gestelde toleranties blijven.

Water en stof resistente chargers
Vrijwel iedere charger die buiten staat, krijgt te maken met invloeden van water, stof en verontreinigingen in de lucht. Voor de levensduur en betrouwbaarheid van een charger is het van groot belang dat water en stof weggehouden worden van de elektronica in de charger.

Veiligheid en certificering
Voordat een charger in productie gaat moet deze eerst de nodige keuringen ondergaan. Denk hierbij aan de gestelde veiligheidseisen als bijvoorbeeld EMC, maar ook CHAdeMO of CCS certificering. Door vanaf het begin af aan rekening te houden met deze normen en certificeringen, wordt veel tijd bespaard. PRE is ‘core member’ van beide wereldwijde organisaties (CHAdeMO en CharIn) en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van normering.

Integratie met EV charge controller
Naast een charge module heeft iedere laadpaal ook een chargecontroller nodig. Deze chargecontroller verzorgt de communicatie tussen het elektrische voertuig en de backend (softwaresystemen). Bij een laadpaal moeten de charge controller en de EV powermodule perfect met elkaar communiceren. PRE heeft in de loop der jaren al veel verschillende chargecontrollers aangesloten en weet waar de problemen op kunnen treden en hoe deze opgelost moeten worden.

PRE Engineering Services
PRE is sinds 2009 in de EV charger markt actief en heeft al aan veel designs gewerkt en en problemen voorbij zien komen. Door gebruik te maken van de PRE Engineering Services kun je vertrouwen op heel veel ervaring. PRE heeft specialisten in dienst op het gebied van power electronics en ingebedde software die klanten helpt met een specifieke uitdaging, specifiek probleem of een compleet design.

Neem contact op met ons verkoopkantoor voor meer informatie. PRE biedt oplossingen aan voor al uw applicaties.

We are Power Developers!

« Terug