Elektrisch rijden

DC / DC Charging

Snelladen gebeurt met DC-gelijkstroom. Op dit moment zijn snelladers vooral te vinden langs snelwegen, maar hier lijkt verandering in te komen. In de meeste grote steden zijn er DC-netwerken aanwezig voor bijvoorbeeld trams of trolleys. Maar ook de Energy Storage Systems / batterijcontainers zijn op steeds meer plekken te zien. Met een DC-DC charger wordt gebruik gemaakt van deze bestaande netwerken.

Snelladen in de stad
Door gebruik te maken van de aanwezige DC-netwerken is snelladen binnen een stad eenvoudig mogelijk te maken. Op dit moment zijn er veel steden die de mogelijkheden onderzoeken en dat is logisch. Op parkeerplaatsen in de buurt van een tram of trolleybus kan vrij eenvoudig een snellaadstation gerealiseerd worden. Concrete voorbeelden waarbij dit goed werkt, zijn er al. Voorbeeld: Lees hier over de samenwerking tussen VenemaTech en Connexion.
De volgende stap is ook om deze lader bi-directioneel te maken. PRE is betrokken bij het Trolley 2.0 project om Trolleybussen te voorzien van batterijen. Deze batterijen worden tijdens het rijden opgeladen en stellen de bussen in staat om ook door te rijden als het trolleynetwerk stopt. Daarnaast kunnen de batterijen voor ook voor V2G doeleinde gebruikt worden en is er een koppeling met duurzame energie (ook DC-netwerk).

Energy Storage Systems en EV Charging
Energy Storage Systemen zijn in opkomst. Op steeds meer plaatsen worden batterijcontainers geplaatst. Dit kan zowel tijdelijk zijn, bijvoorbeeld bij een groot evenement, of vast, bijvoorbeeld een buurtbatterij. Met een DC/DC-charger is het mogelijk om direct vanuit deze batterij een EV op te laden. Overal waar een Energy Storage Systeem staat is fast charging mogelijk!

PRE Charger Modules en Engineering Services
PRE helpt organisaties die een DC/DC-laadpaal willen maken. Hiervoor biedt PRE 25 kW DC/DC-laadmodules als standaardproduct.
Maar ook bij het designen van de complete laadpaal, wallbox of laadstation kan PRE ondersteunen. PRE is al bij diverse projecten betrokken geweest en is daardoor in staat om snel te schakelen.

Links
DC/DC Charging Producten
DC/DC Charging Engineering Services

« Terug