Zonnecellen

V2G Charging

Met vehicle-to-grid (V2G) worden EV batterijen gebruikt als een virtuele energiecentrale. Dit concept kan niet alleen thuis gebruikt worden, maar ook voor een land of zelfs een heel continent. Op dit moment staat de V2G technologie op het punt om door te breken. De eerste projecten zijn al uitgevoerd. PRE gelooft in V2G als kernelement voor de duurzame energie en de energie-transitie en ziet zichzelf als enabler op dit gebied.

Vehicle-to-grid charging maakt grote besparingen mogelijk
Een op afstand bestuurbare, dimbare laadstationlast (V1G) maakt het mogelijk om het laden van een EV te controleren. Dit is mogelijk voor alle elektrische voertuigen, zolang ze aangesloten zijn op een slim (OCPP) laadstation. V1G is noodzakelijk om implosie van het netwerk te voorkomen.
Op zich kan V1G een grote impact hebben op het netwerk door piekbelasting te verminderen en alleen op te laden als de vraag lager is. Uit onderzoek blijkt echter, dat vehicle-to-grid (V2G) technologie een grotere impact heeft omdat V2G een voertuig in staat stelt om energie terug te sturen naar het netwerk met behulp van een bi-directionele oplader. V2G is het essentiële element dat niet alleen het instorten van het energienetwerk voorkomt, maar ook een efficiënter gebruik van het netwerk verzorgt door de hoge penetratie van duurzame energie zoals wind- en zonne-energie. V2G gaat over het oplossen van problemen met slimme software ten opzichte van de ‘old-school’ investeringen in meer kabels en hoogspanningslijnen.
Volgens onderzoek van ABI Research kan V2G technologie extra inkomsten tot $2 miljard opleveren voor wereldwijde voorzieningen in 2025. De studie laat ook zien dat consumenten tot $272 per jaar op hun energierekening kunnen besparen.

PRE specialist in V2G charging
PRE is een pionier op het gebied van V2G charging. Samen met de TU Delft heeft PRE een V2G charger ontwikkeld die het mogelijk maakt om direct vanuit zonnepanelen een auto te laden. Het resultaat van dit onderzoek is een 10kW bi-directionele V2G charger met ‘solar option’. De engineers van PRE zijn al bij de ontwikkeling van diverse V2G chargers betrokken geweest en zijn in staat een complete V2G charger te ontwikkelen.

Links
V2G Charging Producten
V2G Charging Engineering Services

« Terug